Суд оголосив вирок нелегальному директору херсонського заводу “Паллада”

Жителя Херсона засудили до 12 років ув’язнення за співпрацю з державою-агресором

Жителя Херсона визнали винним у пособництві державі-агресору, у змові за попередньою домовленістю з групою осіб. Суд призначив йому 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура. Ідеться про Геннадія Компанійця, згідно з текстом підозри.

Крім того, Компанійця позбавили права на 15 років обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та займатися діяльністю, пов’язаною з публічними послугами.

Суд також задовольнив цивільний позов прокурора в інтересах держави про стягнення з засудженого 12 мільйонів гривень збитків.

Розслідування встановило, що в серпні 2022 року Геннадій Компанієць став нелегальним директором захопленого державного оборонного суднобудівного підприємства, перейменованого на Державне унітарне підприємство "Паллада".

Компанієць організував роботу нового підприємства, зареєстрував його у відповідних органах РФ, відкрив рахунки в російському банку, набрав працівників та призначив їх на посади.

Окрім того, засуджений надав російським військовим буксир, баржу та плавучий кран. Ці засоби використовувала армія РФ для перекидання військової техніки та особового складу на лівобережжя Херсонщини. У результаті дій Компанійця держава зазнала збитків на понад 12 мільйонів гривень.

12 років ув’язнення за співпрацю з агресором та захоплення підприємства отримав також адвокат Кирило Доценко, який під час окупації Херсона працював на РФ. Йому заборонено обіймати посади в органах державної влади та займатися діяльністю, пов’язаною з наданням публічних послуг, на 15 років.

Вгору