Розслідування щодо керівника Херсонської друкарні під час окупації завершено

Прокуратура скерувала до суду справу про пособництво агресору жителем Херсонщини

Херсонська обласна прокуратура, завершивши досудове розслідування, передала до суду обвинувальний акт щодо жителя регіону. Його звинувачують у сприянні агресивній державі та веденні господарської діяльності разом із нею (ч. 4 ст. 111-1, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

За інформацією пресслужби прокуратури, розслідування встановило, що обвинувачений у червні 2022 року підтримав утворення і очолив так зване “Казённое предприятие «Херсонская областная типография”. Друкарню він зареєстрував у фейкових податкових органах на тимчасово окупованій Херсонщині.

Обвинувачений формував колектив підприємства, обліковував робочий час працівників та виплачував їм заробітну плату у рублях. Він також укладав угоди з іншими незаконно створеними структурами, виконуючи їх замовлення на створення поліграфічної продукції. Крім того, організовував друк газет із проросійським контентом, де висвітлювалися діяльності окупаційних органів влади.

Окрім цього, він отримав “право” розпоряджатися майном інших поліграфічних підприємств, які не перереєструвалися в органах країни-агресора. Свою фірму, що займалася поліграфічною діяльністю, також зареєстрував за російським законодавством і передавав матеріальні ресурси окупаційній друкарні.

Спеціальне досудове розслідування проведене УСБ України в Херсонській області.

Примітка: Відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою, доки її вина не буде встановлена у законному порядку обвинувальним вироком суду.

Херсон Онлайн общественно политическое интернет издание