У Музиківській громаді зібрали урожай у 100 тонн кавунів

🔥 Тут Херсон

На Херсонщині триває збір ранніх кавунів

У Херсонській області триває активний збір ранніх кавунів. На сьогодні найбільше баштанних культур вирощують у Дар’ївській та Музиківській громадах. Про це повідомила Інна Колбаєва, начальниця Управління економічного, агропромислового та просторового розвитку територій, інвестицій та житлово-комунального господарства Херсонської районної військової адміністрації.

"Масового збору врожаю кавунів та динь ще немає. Проте Музиківська громада вже розпочала збір з 10 га, зібрано 100 тонн", – повідомила Колбаєва.

Згідно з інформацією очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, у 2024 році площа баштанних культур збільшилася в 5 разів у порівнянні з минулим роком та становить близько тисячі гектарів.

"На 850 гектарах вирощують кавуни, на 150 гектарах – дині. Найбільше кавунів вирощується у Нововоронцовській та Милівській громадах, а також у Високопільській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Музиківській, Дар’ївській громадах. Уже зібрано 160 тонн кавунів", – сказав Прокудін.

Кавуни з Херсонської області доставляють у західні регіони України – зокрема, до Чернівців, Львова та Рівного. Також продукцію відправляють до Київщини, Миколаївщини, Кривого Рогу та Дніпра.

Фото Херсонської ОВА



Білозерка.info