Жителя Херсонщини засудили в Івано-Франківську за участь у референдумі

Івано-Франківський міський суд ухвалив рішення щодо жителя Херсонщини, який добровільно взяв участь у проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території, повідомляє “Галичина”.

Обвинувачений прийняв пропозицію голови т.зв. голови дільничної виборчої комісії в с. Новомиколаївка Бериславського району Херсонської області і погодився на участь в організації та проведенні незаконного референдуму як член виборчої комісії. Метою референдуму було приєднання Херсонської області до складу російської федерації.

Під охороною російських військових обвинувачений обходив будинки місцевих жителів і запрошував їх взяти участь у голосуванні, заповнюючи відповідні графи в бюлетенях, які потім кидали в урну для голосування.
На суді обвинувачений повністю визнав свою вину, підтвердивши наведені обставини. Він щиро покаявся та попросив суд про пом’якшення покарання.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст. 111-1 КК України, і засудив його до 2 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на 10 років без конфіскації майна.

Термін відбування покарання починатиметься з дня його затримання — 22 квітня 2024 року.

Вирок вступить в силу після завершення терміну подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не буде подано.

Херсон Онлайн общественно политическое интернет издание