


Херсонщина вже багато століть славиться різноманіттям своїх овочів, фруктів та ягід. Навіть під час війни фермери та городники не залишили своїх справ і продовжують вирощувати продукцію. Це приносить радість жителям Херсона та області, адже їм доступно купити свіжі овочі і фрукти за помірними цінами.
Місцева мешканка Наталя повідомила про актуальні ціни на херсонському ринку.
«На Центральному ринку наприкінці жовтня картопля коштує 32-35 грн, цибуля – 17-20 грн, морква – 40 грн, буряк – 15-20 грн. Огірки дорожчі – 75 грн. Червоний солодкий перець можна придбати за 45 грн, а відомі херсонські баклажани – по 30 грн. Солодкі херсонські помідори також все ще доступні: сливка – 45 грн, рожеві – 80-90 грн. Яблука різних сортів коштують 30-35 грн, айва – 50 грн. Виноград можна купити за 60 грн».
На головному ринку Херсона, з якого привозять сільгосппродукцію з усіх звільнених територій області, також є можливість придбати кисломолочний сир за 160-180 грн, сметану по 100 грн за півлітра та домашні яйця по 70 грн.
«Серед м’ясних продуктів найдорожча яловичина – 220 грн за кг, свинину можна знайти дешевше – м’якоть за 150-180 грн, філе курки – 160 грн».
Про ціни на Дніпровському ринку розповіла у себе в Instagram херсонська волонтерка Юлія Кисельова. Вона часто відвідує базар, щоб придбати продукти та підтримає місцевих торговців.
«Груші «Листопадові медові» коштують 95 грн за кг, сливи – 85 грн за кг, великі «медові помідори» – 85 грн. Існують різноманітні закрутки та варення по 100 грн за півлітрову баночку, кукурудза – 15-20 грн за штуку, обліпиха – 350 грн за кг. Дуже смачна копчена та в’ялена сушка коштує 100 грн: пропонуються різні збори – груші, яблука, сливи, вишні. Це все продає дядя Паша із дружиною, у них завжди є свіжі продукти».
Незважаючи на війну, херсонські базари залишаються жвавими місцями. Це не лише торгові майданчики, а й осередки спілкування, де можна дізнатися нові рецепти та почути новини з передової. Прифронтова Херсонщина продовжує жити, незважаючи на виклики.