0
104
ЛЕНТА / Економіка
Як повідомляє інформаційний портал “Хвиля”, такі дані оприлюднені Міністерством фінансів.
Вже після завершення новорічних свят спостерігаються зміни у вартості різних видів свинини.
- Грудинка свинини піднялася в ціні незначно – з 176,71 до 178,60 грн/кг;
- Ціна на лопатку зросла більше за інших – з 182,99 до 194,00 грн/кг;
- Вартість ошийка знизилася з 274,60 до 263,05 грн/кг;
- Підчеревок виріс в ціні з 179,41 до 181,50 грн/кг;
- Ціна свинячих ребер залишилася стабільною – 176,30 грн/кг;
- Шашлик трохи подешевшав – з 261,07 до 257,74 грн/кг.
Відомо, що ціни на основні продукти також зазнали суттєвих змін: борошно пшеничне подорожчало до 30,55 грн за кг, морська сіль коштує в середньому 35,74 грн за кг, тоді як цукор трохи подешевшав до 34,57 грн за кг.
Експерти передбачають, що впродовж першого півріччя 2025 року ціни на продукти можуть зрости на 10-20% внаслідок підвищення тарифів на транспортування газу.
Крім того, варто звернути увагу, що ціни на молочні продукти також зростають: молоко “Яготинське” 2,6% подорожчало до 53,03 грн за 900 мл, а творог “Простоквашино” 9% коштує 84,13 грн за 300-грамову упаковку.
ХЕРСОН Онлайн общественно политическое интернет издание