





У Херсоні в одному з укриттів відзначили свято Колодія. Представники культурних установ, обласних департаментів та управлінь підготували і показали традиційні страви, властиві цьому святу.
На святкових столах були присутні вареники, млинці з сиром, налисники та пиріжки. Деякі учасники підготували незвичайні кулінарні новинки, такі як “батьконашбендерики” та “бурятес з шматочками якутесу”.
Під час благодійного ярмарку вдалося зібрати кошти на підтримку Сил оборони України.
Колодій – українське свято з глибоким соціальним змістом, яке нагадає молоді про важливість створення сім’ї. Святкування тривало тиждень, і кожен день мав своє значення: у понеділок “колодка народжувалась”, у вівторок – “охрещувалась”, в середу – “похрестини”, в четвер – “помирала”, у п’ятницю – “колодку хоронили”, у суботу – “оплакування”, а в неділю завершувалося її перетворення.
Місто Сонця – інформаційне видання, новини Херсона, Херсонщини, Події Херсон, Херсонські новини, Україна.