Один загинув, п’ятеро постраждали: наслідки ворожих обстрілів на Херсонщині


Протягом дня російські війська не зупиняють обстріли Бериславського та Херсонського районів, задіюючи артилерію, міномети, танки, авіацію та безпілотні літальні апарати.

Унаслідок атак окупантів постраждали такі населені пункти: Херсон, Антонівка, Садове, Станіслав, Кизомис, Дніпровське, Берислав, Тягинка та Золота Балка.

Ворожі удари пошкодили 28 приватних будинків, один багатоквартирний будинок, освітній заклад, службовий автомобіль поліції та гараж.

У Кизомисі під артилерійський обстріл потрапив 74-річний чоловік, який загинув на місці. У селі також був скинутий вибуховий пристрій з дрона на подвір’я житлового будинку, травмувавши 34-річного чоловіка. Постраждалий отримав мінно-вибухові травми, уламкові поранення та ампутацію стопи.

У Станіславі внаслідок артилерійського обстрілу постраждала 60-річна жінка, яка отримала уламкове поранення передпліччя. Також пошкоджено три житлові будинки.

У Садовому танковий обстріл спричинив пожежу в приватній забудові, яку гасили працівники ДСНС. Під час рятувальних робіт військові рф знову обстріляли місце події, поранено 28-річного працівника ДСНС. Його життю наразі нічого не загрожує. Загалом у Садовому через обстріли пошкоджено сім будинків.

У Бериславі після атаки з дрона згорів будинок, а працівникам ДСНС вдалося стримати пожежу сухостою.

У Тягинській громаді внаслідок скидання керованих авіабомб знищено щонайменше п’ять будинків.

Ворожі артилерійські обстріли пошкодили два приватні будинки у Золотій Балці та Станіславі. У Золотій Балці також вдарили дроном типу «FPV», що спричинило руйнування приватного будинку.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра окупанти здійснювали обстріли всіх районів Херсона. Безпілотник обстріляв прибережну зону Дніпровського району, де перебували двоє чоловіків 49 та 58 років. Внаслідок вибуху вони отримали мінно-вибухові травми.

У мікрорайоні «Корабел» артилерійський обстріл пошкодив службовий автомобіль поліції.

У мікрорайоні «Шуменський» через артилерійські обстріли пошкоджені навчальний заклад, приватний будинок та гараж.

У центральній частині міста снаряди пошкодили три приватні будинки.

На місцях обстрілів працювали спеціальні служби, які документували та усували наслідки атак.

За минулу добу поліція отримала 265 заяв і повідомлень про правопорушення та інші події. Відкрито 12 кримінальних справ за статтею 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Перегляди: 8



Місто Сонця – інформаційне видання, новини Херсону, Херсонщини, Події Херсон, Херсонські новини, Україна.