У Львові відбулося прощання з командиром роти Василем Паламарчуком, уродженцем Херсонщини

У Львові попрощалися з командиром роти Василем Паламарчуком

10 липня на Личаківському військовому кладовищі у Львові відбулася церемонія прощання з командиром роти 206-го окремого батальйону територіальної оборони Василем Паламарчуком.

Про це повідомляє Суспільне Львів.

Василь Паламарчук родом із Полтавщини, але більшість свого життя прожив у місті Олешки на Херсонщині. До лав Збройних сил України він приєднався ще у 2014 році. За фахом був юристом.

Через окупацію Олешок родина Василя змушена була виїхати до Львова.

Василь Паламарчук загинув 3 липня 2024 року поблизу селища Нью-Йорк на Донеччині.

Особистість військового

Василь Паламарчук був автором книги "Військовий непотріб" і працював над наступною, яку також планують опублікувати.

Інформація від Суспільного
  • Василь Паламарчук, відомий під позивним "Адвокат", обіймав посаду командира роти 206-го окремого батальйону територіальної оборони.

  • В інтерв’ю Укрінформу Василь розповів, що на початку повномасштабного вторгнення перебував з родиною в Олешках. Його викликали до військкомату ще 15 лютого 2022 року і повідомили про можливість вторгнення. 24 лютого він разом з іншими військовими за допомогою браконьєра переправився на правий берег у Херсон. Проте тоді йому довелося закопати свій військовий квиток і посвідчення учасника бойових дій під собачою будкою на лівобережжі.

  • З середини квітня 2022 року Василь виконував бойові завдання у Києві, після чого його перекинули до Миколаївської області. Там він брав участь у боях поблизу Олександрівки та Правдиного. 8 листопада 2022 року його вивели до Київської області.

  • Військовий також брав участь у боях на Харківському напрямку, в Бахмуті, Соледарі та Авдіївці.

Нагадаємо

Василь Паламарчук був відданим командиром та захисником України, який присвятив своє життя службі в армії та своїй родині. Його відхід є великою втратою для всіх.

Вгору