“Це найміцніша кава ви можете спробувати — я називаю її ‘Кава з-під обстрілів’. Тільки той, хто не розуміє ризиків, може не боятися, а я відчуваю себе захищеним стінами свого дому,” — говорить Владислав.
Владислав відновив роботу своєї кав’ярні в січні 2024 року. Під час окупації Херсона заклад не працював, а він сам подався до Білої Церкви, де відкрив нову кав’ярню. Однак через рік повернувся додому.
“31 жовтня відзначатиму десятиріччя відкриття цієї кав’ярні. Тоді, у 2014 році, я спершу придбав ростер для обсмажування кави, плануючи займатися оптовою реалізацією. Однак я відкрив цей заклад для доньки, а потім, коли вона завагітніла, мені довелося займатися цим самому,” — пояснив Кучер.
Владислав має педагогічну та економічну освіту, тому до відкриття бізнесу підійшов серйозно. Він навчав персонал, наймаючи професійних барист, а сам активно працював над рецептами нових кавових напоїв.
“Кілька років тому я натрапив на статтю про те, як у часи царя Соломона готували каву з карамелізованим медом. Коли приходять відвідувачі, я пояснюю, що це не магія, а звичайна рецептура. Дехто вважає, що кава має бути гіркою, але насправді її спочатку підсолоджували,” — зазначив Владислав.
У своїй кав’ярні Владислав тепер активно спілкується з відвідувачами і експериментує з новими смаками.
“Мій друг розповів мені, як його бабуся готувала каву з часником і сіллю. Він єврейського походження,” — поділився власник кав’ярні.
Владислав адаптує рецепти під сучасні умови, імпровізує під час приготування та стверджує, що основні складові смачної кави — це якісний сорт та чиста вода. Щоб повною мірою насолодитися смаком, його краще пити в охолодженому вигляді.
“Справа в тому, що рецептори смаку взаємодіють з тими, що відповідають за теплоту. Коли ви п’єте напій гарячим, ті рецептори активуються, і ви не відчуваєте всіх смакових нюансів,” — пояснив він.
Серед оригінальних напоїв закладу є так звана херсонська кава, рецепт якої Владислав тримає в таємниці. Він зазначив, що для її приготування використовує молекулярну кухню, а один з інгредієнтів готується протягом 24 годин.