Окупанти винесли вирок бранцеві з Новоолексіївки Куртамету: 8 років ув’язнення

Окупанти посилюють репресії проти мешканців тимчасово окупованих територій

У Генічеському районі, що на території Херсонщини, так званий “суд” виніс вирок 58-річному Халілу Куртамету, жителю селища Новоолексіївка. Його засудили до восьми років позбавлення волі в колонії суворого режиму. Окупанти звинуватили чоловіка в участі в Кримськотатарському добровольчому батальйоні імені Номана Челебіджихана, який вважають «терористичною організацією».

Про це повідомляє Кримськотатарський Ресурсний Центр (КРЦ).

Досудове розслідування проводилося Федеральною службою безпеки Росії в Херсонській області.

Відповідно до версії окупантів, у 2015 році Куртамет нібито надав свої готелі в Генічеському районі для проживання членів батальйону, що вважається основним доказом його участі у відповідній діяльності. Крім того, під час обшуку у нього виявили документи, зокрема “Створення Центру надання адміністративних послуг у смт. Новоолексіївка”, що відноситься до КРЦ. Важливо зазначити, що громадські слухання з даного питання проводилися ще до окупації території.

Згідно з інформацією КРЦ, Халіл Куртамет був звичайним бізнесменом, власником готелю «Ай-Петрі» на Арабатській стрілці, який був відібраний окупантами після початку масштабного вторгнення Росії в Україну. Чоловік не мав акаунтів у соціальних мережах і ніколи не публікував матеріалів, пов’язаних із російсько-українською війною.

Слід відмітити, що син Аппаз Куртамет також зазнав переслідувань з боку окупаційної влади, він отримав сім років позбавлення волі за надання 500 гривень своєму знайомому, який, як з’ясувалося пізніше, служить у батальйоні «Крим».

У КРЦ підкреслюють, що ці випадки демонструють систематичний тиск на кримських татар, який часто супроводжується ув’язненням цілого роду.

Херсон Онлайн