Голова ОВА висловив заперечення щодо проекту підземних шкіл у Херсоні

Начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін висловив сумніви щодо доцільності спорудження підземних закладів освіти в місті.

Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Прокудін охарактеризував проект будівництва як недоречний і небезпечний на поточний момент, проте вказав на необхідність наявності укриттів у зв’язку з актуальною ситуацією.

Крім того, адміністрація покликала на міську владу, зазначаючи, що обласна адміністрація була проінформована про виділення фінансування для цього проекту лише після його початку.

У той же час, начальник військової адміністрації громади Роман Мрочко продовжує відстоювати необхідність будівництва підземних шкіл. Він підкреслює, що батьківська спільнота підтримує цю ініціативу, оскільки це питання майбутнього.

Восени 2024 року розпочалося будівництво трьох підземних шкіл у Херсоні. Як з’ясували журналісти, одну з цих шкіл почали зводити без необхідних дозволів.

Це викликало протести серед місцевого населення, яке вважає, що такі споруди можуть стати мішенню для російських обстрілів.

7 жовтня російська авіація вчинила бомбардування однієї з шкіл, поруч із якою велося будівництво. Внаслідок атаки постраждали люди, проте роботи не були зупинені.

Питання будівництва підземних шкіл вже привернуло увагу центральної влади. Міністр освіти і науки Оксен Лісовий вказав на частину відповідальності за реалізацію цього проекту в обласній адміністрації Херсонщини.

Мост