У Львові 12 квітня відбувся майстер-клас з приготування великодньої паски, виготовленої з борошна, отриманого із зерна, зібраного на деокупованих землях Херсонської та Миколаївської областей.
Цю інформацію оприлюднило видання Zaxid.net.
Захід став частиною проєкту «Душа землі», метою якого є привернення уваги до проблеми мінної небезпеки на українських територіях.
Пшеницю для випікання виростив фермер Олексій Руденко разом із племінниками у селі Мала Олександрівка. «Важливо бачити, як пшениця сходить, адже це завжди особливий момент», — зазначив він.
Шеф-кухар Леонід Малюга, родом із Херсонщини, випікав паску за власним рецептом. Він підкреслив, що ця паска є символом стійкості України: «Вона буде обпечена, але не згорить. Ззовні проста, але всередині солодка й тепла».
На заході також були присутні представники ДСНС, які щоденно займаються розмінуванням територій України.
Проєкт «Душа землі» реалізується за ініціативи Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН та однієї з торговельних мереж. Подібні майстер-класи планується провести також у Києві, Дніпрі, Миколаєві, Одесі, Харкові та Нью-Йорку.