У Білозерській громаді сапери знешкодили протипіхотні міни після обстрілу з РСЗО

🔥 Тут Херсон

Нещодавно російські війська здійснили атаку на Білозерську територіальну громаду за допомогою ракетних систем залпового вогню. Удар було завдано касетними боєприпасами, залишаючи небезпечні протипіхотні міни типу «Пелюстка». Про це повідомила поліція Херсонської області у Telegram.

Протипіхотні міни ПФМ-1 «Пелюстка», заборонені Оттавською конвенцією, активно використовуються російськими військами ще з радянських часів. Вибухо-технічні групи з Херсона та Львова прибули на місце події, аби знешкодити ці небезпечні снаряди. Сапери виявили понад 20 мін та провели їх безпечну нейтралізацію.

Для збирання та ліквідації боєприпасів використовувалась спеціальна техніка. Боєприпаси було перенесено на визначену територію та підірвано партіями по 5-10 штук. Знешкодження ускладнювалося спекотною погодою, оскільки міни реагують на тиск і мають механізм самознищення, тому їх перевозили на короткі дистанції.

Також роботу саперів ускладнила підвищена активність ворожого FPV-дрона. На щастя, вибухотехнікам вдалося вчасно сховатися до того, як дрон вибухнув. Ніхто не постраждав.

Незважаючи на всі труднощі, сапери з Херсона та Львова успішно знешкодили всі знайдені боєприпаси.

Фото поліції Херсонської області

Попередня статтяУ Музиківській громаді зібрали 100 тонн кавунів
Наступна статтяАграрії Херсонщини зможуть отримати компенсацію за розмінування


Білозерка.info