Ініціатива створення забороненої партії та заклик до державного перевороту на Миколаївщині

У Миколаївській області виявили жителя, який створив осередок забороненої в Україні партії та закликав до зміни влади. Чоловіку висунули підозру за три статті Кримінального кодексу. Пресслужба Миколаївської обласної прокуратури повідомила про це.

Правоохоронці скерували до суду обвинувальний акт проти мешканця Первомайська. Йому обвинувачення пред’явили за поширення матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу, захоплення державної влади та виправдування збройної агресії Росії проти України та тимчасової окупації українських територій. Також йому висунули обвинувачення за розповсюдження інформації про переміщення військової техніки в межах країни.

Слідство встановило, що 48-річний обвинувачений організував діяльність регіонального осередку забороненої в Україні партії “Шарія”. Він створив telegram-канал, де поширювалися матеріали, що виправдовували дії російської федерації та закликали до захоплення влади, а також містили інформацію про переміщення військової техніки Збройних сил України. Наразі обвинувачений залишається під вартою.

Служба безпеки України в Миколаївській області веде розслідування. Обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з можливістю конфіскації майна. Виявлені випадки колабораціонізму та державної зради в області підлягають ретельному розгляду і відповідній реакції з боку правоохоронних органів.

INTENT