Херсонщина зазнала 1,5 тисячі атак російських дронів протягом жовтня

 

Впродовж останніх днів російські військові продовжують активно обстрілювати Херсонську область за допомогою дронів. У вересні було зафіксовано 2,7 тисячі атак, тоді як у жовтні вже відбулося 1,5 тисячі.
Цю інформацію повідомив голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін під час телемарафону.
Ворог скидає вибухівку з безпілотних літальних апаратів на автомобілі, автобуси та карети швидкої допомоги. Під вогнем також опиняються мешканці, які знаходяться на вулиці.

“Тільки з початку вересня в результаті атак безпілотників загинули 14 людей, ще 206 дорослих та троє дітей отримали травми”, – зазначив Олександр Прокудін.

16 жовтня в результаті обстрілів постраждали шестеро жителів Херсона та навколишніх селищ, таких як Зміївка, Білозерка та Ставок. Двоє з них отримали медичну допомогу на місці, тоді як четверо отримують лікування в лікарнях.
Уранці 17 жовтня поранення рук та ніг, а також вибухову травму зазнав 42-річний житель Херсона, якого госпіталізували. Ще двоє мешканців Херсона звернулися за медичною допомогою після обстрілу, що стався кілька днів тому.
На Херсонщині триває процес евакуації з територій, які постійно піддаються обстрілам.

“З початку вересня вже понад 600 людей евакуювались з області”, – додав керівник ОВА.

Всі, хто має намір залишити небезпечні райони, можуть звертатися за допомогою у Херсонську обласну військову адміністрацію. Контактний центр доступний за номером 0 800 101 102.

Білозерка.info