Російські лікарі здійснюють лікування пацієнтів в окупованих територіях через інтернет

У Херсонській області, що знаходиться під окупацією, досі відчувається брак медичних працівників, який намагаються компенсувати за рахунок спеціалістів з Росії. Наприклад, в Чаплинській лікарні працюють лікарі з Ростова-на-Дону, які, за словами місцевих пропагандистів, мають великий попит серед населення.

Черги до лікарів можуть бути цілком реальними, адже мешканці лівобережної частини Херсонщини, позбавлені медичної допомоги, звертаються до нових медиків. Серед спеціалістів у Чаплинці – кардіолог, невролог, хірург, травматолог-ортопед та ендокринолог з Ростовського медичного університету. Як повідомив кардіолог Дмітрій Прядко, кожен лікар приймає до 30 пацієнтів на день, і черги з’являються з самого ранку.

В окупованому Каланчаку зараз працює вже десята команда лікарів з Мордовії. Місцева адміністрація стверджує, що лише за перший тиждень роботи терапевт, невролог, педіатр та хірург прийняли 470 пацієнтів.

Втім, можливо, що російські лікарі можуть припинити свої візити на окуповані території, оскільки планується надання медичних послуг через Інтернет.

«Телемедичні консультації з лікарями з Адигеї вже стартували в Генічеську», – повідомляє місцеве видання «Новое.Медиа». За останні три місяці, за їх даними, медики з Адигеї допомогли перевести понад 350 медичних знімків та аналізів для генічеських лікарів. «У лікарні Генічеська відчувається брак спеціалістів, тому допомога з Республіки Адигея є надзвичайно важливою», – зазначено у повідомленні. Однак, пропагандисти не згадують, що на окупованих територіях доступ до Інтернету часто обмежений.

Херсон Онлайн