Шкоди від обстрілів газопроводу та інфраструктури на Херсонщині

Учора, 17 жовтня, на території Херсонської області піддавалися обстрілам та авіаударам російської окупаційної армії населені пункти Кізомис, Садове, Придніпровське, Білозерка, Олександрівка, Широка Балка, Станіслав, Берислав, Одрадокам’янка, Нововоронцовка, Новорайськ та місто Херсон. Про це повідомлено головою Херсонської обласної військово-цивільної адміністрації Олександром Прокудіним.

Під час обстрілів сіл правобережної частини Херсонщини російські окупанти вразили кав’ярню та магазин, житлові будинки, зокрема пошкодили кімнату в житловому будинку та два приватних доми. Крім того, вони також завдали шкоди газопроводу, господарській будівлі та приватним автомобілям.

В результаті російської агресії, за словами Прокудіна, того дня поранено трьох цивільних осіб. 17 жовтня 2024 року російські окупанти обстрілювали Херсон та інші населені пункти області з артилерійської та мінометної зброї, а також вчинили напад за допомогою дронів різних типів. На 17:00 було зазначено про двох поранених цивільних осіб внаслідок ворожих обстрілів. Наприклад, о 4:30 ранку російські війська обстріляли Херсон, і була тяжко поранена 69-річна жінка. Близько 8:30 у Херсоні окупанти скинули вибухівку з дрона, яка спричинила поранення 42-річному чоловікові, який також був госпіталізований.

Також були пошкоджені багатоповерхові та приватні будинки, інфраструктурні об’єкти, заклади харчування, торгівельні кіоски та автотранспорт.

Нагадаємо, що 16 жовтня окупанти використовували артилерію, танки та дрони, включаючи FPV. На 17:00 цього дня також було відомо про двох поранених внаслідок обстрілів. Наприклад, о 10:00 у Херсоні середньої тяжкості поранення отримав 56-річний чоловік через вибух снаряда, який скинули з дрона російські війська. У селі Зміївка Бериславського району близько 13:00 поранена 55-річна жінка внаслідок подібних обставин. Медична допомога була надана на місці.

INTENT