Більше тисячі мешканців Херсонщини отримали медичні препарати завдяки пересувним аптекам

На Херсонщині запрацювали два мобільні аптечні пункти, які обслуговують близько 90 населених пунктів у Бериславському та Херсонському районах. Про це повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

З моменту запуску мобільних аптек медичну допомогу отримали понад 1 тисяча 700 мешканців регіону.

У рамках державної програми «Доступні ліки» було видано 26 рецептів на отримання медикаментів. Список населених пунктів, де працюють мобільні пункти, регулярно оновлюється з урахуванням змін у потребах населення та безпекової ситуації. Графіки виїздів можна знайти на офіційних ресурсах Херсонської ОВА або звернувшись до медичних працівників і старост громад.

  • На Херсонщині розпочав діяльність новий мобільний аптечний пункт, який обслуговуватиме 35 населених пунктів у семи громадах: Чорнобаївській, Білозерській, Музиківській, Дарʼївській, Тягинській, Бериславській та Херсонській.
  • Мобільна аптека, що працює в Бериславському районі, охоплює маршрут у 52 населені пункти. Вона забезпечить жителів необхідними ліками, оскільки внаслідок обстрілів багато медичних закладів та аптеки в деяких громадах зруйновані.
  • Мешканці Бериславського району можуть скористатися сервісами мобільного аптечного пункту, зокрема отримати препарати в рамках програми «Доступні ліки».
  • Програма «Доступні ліки» покликана забезпечити всіх громадян України необхідними медичними засобами. Список лікарських препаратів, що беруть участь у цій програмі, доступний у Реєстрі лікарських засобів із зазначенням вартості відшкодування на сайті Міністерства охорони здоров’я.

Вгору